onsdag den 9. september 2015

Fodring af hest

Heste spiser primært græs. Man supplerer ofte fodringen med tørret græs, dette kalder man for hø. Hvor meget og hvor lidt foder den får afhænger af mange faktorer b.la. om hestens størrelse og om den er for tyk eller tynd, selve årstiden har en betydning og fodringen afhænger også af om hesten står på mark eller om den står inde i en boks i stalden. Det har også en betydning om hesten bruges til rideundervisning. Rides den meget skal den bruge mere energi og så får den brug for foder af denne slags:
  • Hø - tørret græs
  • Hakkelse- hakket hø og halm
  • Havre - fyldt med energi som gør hesten kvik
  • fuldfoder - valset korn og foderpiller med vitaminer og mineraler
  • foderpiller - sammenpresset foder 
Heste elsker endvidere at få frugt og grønsager. Især gulerødder og æbler, nogle heste kan også godt lide bananer. Men ikke alt slags frugt og grønt er hensigtsmæssigt at give hesten.
Heste skal naturligvis også altid have adgang til frisk vand uanset om den står på fold eller i stald. En hest der står på stald fodres 3 gange dagligt, men i dag har mange rideskoler foderanlæg.

Star får ofte gamle rester af rugbrød, hvidt brød som franskbrød har han ikke godt af. Han elsker æbler, bananer kan han ikke lide! Sommer tider får han friskhøstet lucerne! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar